Relatietherapie

Relatietherapie
Als relatietherapeut geloof ik dat de intentie tussen partners vaak oprecht is. Het kan gebeuren dat je elkaar binnen relaties verliest door bijvoorbeeld ingrijpende gebeurtenissen, door onbegrip en/of door de overgang naar een nieuwe levensfase. Hierdoor kunnen eenzaamheid, angst, verdriet, somberheid en andere psychische klachten ontstaan.

Binnen de relatietherapie besteed ik aandacht aan het hervinden van een veilige band tussen partners om van daaruit weer steun en verbinding te kunnen ervaren.

Hierbij werk ik vanuit EFT, Emotionally Focused Therapy. EFT is een vorm van relatietherapie die is gebaseerd op de hechtingstheorie en is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson.

Tijdens deze therapie werken jullie samen aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping: de basis van iedere relatie.

Op de site van EFT staat deze methodiek uitgebreid beschreven en vinden jullie ook ervaringen van andere stellen, die hebben gewerkt met EFT. Als je op onderstaande button klikt, vind je meer informatie.

Button naar eft Nederland

Voorafgaand aan een behandeling vindt een intakegesprek plaats. Daarin staan we o.a. stil bij de klachten, de hulpvraag en de behandelmogelijkheden. Aan de hand van de informatie uit de intake bespreken we samen hoe de behandeling eruit gaat zien.