Wie ben ik

Mijn naam is Brigitte Sipkema.

In 1995 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen. Vervolgens heb ik mij verder gespecialiseerd en heb de opleiding tot systeemtherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, EMDR basistherapeut en EFT-therapeut afgerond. Verder ben ik supervisor voor systeemtherapeuten in opleiding en geef ik les binnen de post-doctorale opleiding voor GZ-psychologen in Nijmegen, Utrecht en Amsterdam.

Vanaf 1996 heb ik gewerkt binnen verschillende geestelijke gezondheidzorg instellingen, gericht op kinder- en jeugdpsychiatrie en gezins-en relatietherapie. Vanaf 2009 was ik werkzaam binnen een GGZ-instelling in Apeldoorn, die werkt vanuit een systemische visie waarbij ik zowel met kinderen, jongeren alsook met volwassenen werk. In 2021 ben ik gestart met de praktijk voor gezins- en relatietherapie Oosterbeek.

Binnen mijn werk als gezins-en relatietherapeut heb ik ervaren, dat de sleutel tot herstel van verschillende klachten zit in het herstel van de verbinding tussen dierbaren. Wanneer je samen weer in staat bent je kwetsbaar op te durven stellen, je zorgen en verdriet te delen, je veilig te voelen bij de ander en elkaar weer kunt steunen: je klachten zoals somberheid, agitatie en andere psychische klachten verminderen of verdwijnen.

Het is zo waardevol om te ervaren dat je samen met de ander op zoek gaat naar nieuwe manieren om met elkaar om te gaan en elkaar weer te kunnen ondersteunen.

Als therapeut ervaar ik ook, dat de kracht binnen mijn werk ligt in het aangaan van een werkrelatie met mijn cliënten waarbij ze zich veilig en begrepen voelen. Voor mij is dat de basis om samen te werken naar herstel. Het is voor mij ook altijd weer een waardevol compliment wanneer cliënten mij dit teruggeven.

De weg naar herstel doe je samen.

Ik ben aangesloten bij:
NVRG: Nederlands vereniging voor relatie- en gezinstherapie
EFT: Stichting Emotionally Focused Therapy
LVVP: landelijke vereniging voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten

Ik ben geregistreerd als:
GZ-psycholoog BIG (reg. Nr.79920935725)
Systeemtherapeut NVRG (reg. nr. 12545)
EFT therapeut  (reg. Nr. 2447)